Hyundai Kona Electric 2021 toe iloiloga: Highlander EV laiti SUV pa'ō ona o lona fa'afoliga lata mai.

O aʻu o se tagata fiafia tele i le uluai taavale eletise Hyundai Kona.Ina ua ou aveina mo le taimi muamua i le 2019, sa ou manatu o le taavale eletise sili lea i Ausetalia.
E le gata ona o lona tau maualuga, ae o loʻo maua ai foi se avanoa talafeagai mo tagata malaga mai Ausetalia.O lo'o tu'uina atu ai fo'i fa'amatalaga o le a maua e tagata fa'ato'aga muamua, fa'apea fo'i ma le fa'aogagofie o lo'o mana'omia e tagata e ona ta'avale eletise mo le taimi muamua.
O lea la ua o'o mai nei foliga fou ma foliga fa'alelei, pe fa'aaoga pea nei mea i le televave o le fa'alauteleina o ta'avale eletise?Ua matou aveina se Highlander pito i luga e saili ai.
O lo'o taugata pea le Kona Eletise, aua ne'i sese.E le mafai ona faʻafitia pe a oʻo i le tau o le eletise e toetoe lava faaluaina lona faʻatusatusaina o le tau, o le a faʻapotopotoina e tagata faatau SUV laiti.
Ae ui i lea, pe a oʻo mai i taʻavale eletise, o le tau faʻatusatusaga e matua ese lava.A e faapaleni le tele, galuega, tele, ma le tau ma ona tagata tauva, e sili atu le lelei o Kona nai lo lou manatu.
Mai lenei vaaiga, e sili atu le taugata Kona nai lo le faavae Nissan Leaf ma MG ZS EV, ae e sili atu foi le taugofie nai lo tagata tauva e ofoina atu le tele, e pei o Tesla, Audi ma Mercedes-Benz faataitaiga.O nei fa'ata'ita'iga ua avea nei ma vaega o le fa'alauteleina o laufanua ta'avale eletise a Ausetalia.
O le lautele o le ki.E mafai e Kona ona faʻaogaina le 484 kilomita o le vaʻavaʻa (i le WLTP test cycle), o se tasi lea o nai taʻavale eletise e mafai ona fetaui lelei ma taʻavale penisini i le va o le "faʻafefe", e faʻaitiitia ai le popole o tagata faimalaga i le taulaga.
O le Kona Electric e le na'o se isi suiga.O ona faʻamatalaga ma totonu na faia ni suiga tetele, lea e sili atu i se vaega e faʻatatau i le tele o le eseesega o tau i le va ma le penisini.
teuteuga nofoa pa'u o le faatulagaga masani o le faavae Elite, laulau meafaigaluega numera atoa, 10.25-inisi multimedia mata pa'i ma EV mata galuega patino, toe faaleleia alalaupapa-ituaiga nofoaga tutotonu mamanu ma le pulea telex, uaealesi totogi faga, ma le pa'i vaivai lautele i le fale atoa Mea, moli halogen ma LED DRL, tioata leo (e taulima ai le leai o le pisapisao le siosiomaga) ma tua paka sensor ma liliu mea pueata.
O le Highlander pito i luga o loʻo faʻapipiʻiina mo moli taʻitaʻia (ma faʻaulu maualuga adaptive), faʻailoga taʻitaʻia ma taillights, masini paka i luma, nofoa faʻanofo i luma eletise, nofoa pito i luma faʻavevela ma malulu ma nofoa pito i tua faʻavevela i fafo , Uili faʻavevela, faʻataʻitaʻiga sunroof poʻo lanu eseese. taualuga, auto-dimming rearview faʻata ma holographic faʻaaliga ulu-i luga.
O le seti atoa o foliga saogalemu o loʻo galue (lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane i lenei iloiloga) o le faʻatulagaga masani o suiga e lua, o ia taʻitasi e taʻitaʻia e le afi lava e tasi, o lea e leai se eseesega.
E manaia le vaʻai i le Elite poʻo soʻo se taavale eletise i le 2021 faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi moli halogen ma le vevela tele o nofoa ma uili, aua ua taʻu mai ia i matou o se auala sili atu ona lelei maa e faʻafefe ai tagata o loʻo i totonu o le taʻavale, ma faʻateleina ai le laina.E tatau ona e faʻaagaga se mea mo taʻavale faʻapitoa, ae o se faʻanoanoa foi o le a le mafai e tagata faʻatau faʻatau ona faʻamanuiaina mai nei faiga faʻasao maila.
I le va’ai atu i le ta’avale eletise, ua amata ona ‘anoa le fa’aleleia o foliga o Kona talu ai nei.E ui lava o le penisini e fai si ese ma vaeluaina, o le foliga matagofie ma le laititi o le eletise eletise e mafua ai ona ou manatu o Hyundai na mamanuina lenei ituaiga o foliga mo EV na o ia.
O le kuata muamua e tolu e mataʻutia, e mautinoa lava e leai ni foliga vaaia, ma o foliga vaaia e fetaui lelei ma le lanu fou o le "Surf Blue".O nisi tagata atonu e manatu o le EV o le siʻosiʻomaga foliga o le 17-inisi alofi e fai si le mautonu, ma toe fai foi, o se mea e maasiasi ai le mou atu o moli halogen mai le Elite's futuristic design point.
I luga o le mataupu o le futuristic design, o totonu o le taavale eletise Kona e toetoe lava a le mafai ona iloa mai le faʻataʻitaʻiga penisini.Mafaufau i le eseesega o tau, o se tala lelei lea.O le faʻailoga e le gata o loʻo faʻaaogaina se mamanu faʻamafanafana "alalaupapa" faʻafefete ma ua teuteuina i ana faʻataʻitaʻiga sili atu maualuga o faʻataʻitaʻiga telex, ae faʻaleleia atili mea uma e fausia ai se siosiomaga sili atu le fale.
O le kata o le faitotoʻa ma mea faʻapipiʻi dashboard e faia i mea vaivai-paʻi, ma le tele o faʻamaeʻaina ua faʻaleleia pe suia i le satin silver e faʻaleleia ai le atemosifia o le fale, ma o le cockpit ua faʻaogaina tele e lagona ai le maualuga e pei o soʻo se taavale eletise.
I se isi faaupuga, e le o iai le minimalism o le Tesla Model 3, ma atonu e sili atu ona talafeagai mo ia, aemaise lava pe a oʻo mai i le tosina mai o tagata mai afi afi i totonu.O le fa'atulagaina ma le lagona o Kona e fa'atatau i le lumana'i, ae masani.
Ua faia e le Hyundai Motor le mea sili e fa'aoga lelei ai le fa'avae eletise a Kona.O nofoa pito i luma o le mea e sili ona e lagona ai, aua o le faʻamafanafanaga alalaupapa fou e mafai ai se nofoaga fou e teu ai i lalo, faʻapipiʻiina i le 12V sockets ma USB sockets.
I luga, o nofoaga masani e teu ai o loʻo i ai pea, e aofia ai se atigipusa faʻamaufaʻailoga tamaʻi totonugalemu, se faʻamau faʻapipiʻi lua ipu, ma se tamaʻi fata e teu ai i lalo o le tau o loʻo i ai le soketi USB autu ma le moega uaealesi.
O faitoto'a ta'itasi e iai se fata fagu tele ma se tama'i avanoa e teu ai mea.Na ou iloa o le fale o le Highlander e matua fetuutuunai, e ui lava e taua le matauina o nofoa lanu malamalama i totonu o la matou taavale suʻega e teuteuina i lanu pogisa e pei o jeans i le faitotoa o le pito i lalo.Mo mafuaaga aoga, ou te filifilia se totonu pogisa.
O le nofoa pito i tua o se tala e le lelei.O le nofoa pito i tua o Kona ua leva ona fufusi mo se SUV, ae ua sili atu le leaga o le tulaga iinei ona ua sii i luga le fola e faafaigofie ai le pusa maa tele i lalo.
O lona uiga e le itiiti se va o ou tulivae, ae a seti i lo'u tulaga ave taavale (182 cm/6 futu 0 inisi le maualuga), ou te sii i luga i le tulaga e faasaga i le nofoa o le avetaavale.
O le mea e lelei ai, o loʻo lelei le lautele, ma o le faʻaleleia o le paʻi vaivai o loʻo faʻaauau pea ona faʻalautele atu i le faitotoʻa pito i tua ma le faʻamaualuga o le lima ogatotonu.O loʻo i ai foʻi se tamaʻi fagu fagu i luga o le faitotoʻa, e fetaui ma le matou fagu suʻega 500ml tele, o loʻo i ai se upega maʻaleʻale i tua o le nofoa pito i luma, ma se fata laʻititi uiga ese ma le USB socket i tua o le faʻamafanafanaga tutotonu.
E leai ni mea e mafai ona fetuunai mo pasese tua, ae i Highlander, o nofoa pito i fafo e vevela, o se mea e seasea masani ona faʻapolopolo mo taʻavale taugata maualuga.E pei o Kona eseese uma, Eletise e lua ISOFIX nofoa tamaiti fa'apipi'i i luga o nei nofoa ma tolu pito i luga pito i tua.
O le avanoa vaʻa o le 332L (VDA), e le tele, ae le leaga.O taavale laiti (gasoline po'o isi) i lenei vaega o le a sili atu i le 250 lita, ae o se fa'ata'ita'iga moni fa'afiafiaina o le a sili atu i le 400 lita.Mafaufau i ai o se manumalo, e na o le 40 lita i luga o le penisini variant.O lo'o fetaui pea ma a matou seti fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga a CarsGuide e tolu, aveese le fata fa'amomoli.
A e manaʻomia le aveina o se uaea faʻasalalau lautele faʻatasi ma oe e pei ona matou faia, o le fola o atopaʻu ua faʻapipiʻiina i se upega faigofie, i lalo o le fola o loʻo i ai se pusa faʻaleleia o paʻu ma se pusa teu lelei mo le (aofia ai) puipui puipui.
Po'o fea lava Kona eletise e te filifilia, o lo'o fa'auluina e le maneta tumau e tasi e gaosia le 150kW/395Nm, lea e fa'aulu ai uili pito i luma e ala i le fa'aliliuga e tasi le saoasaoa "fa'aitiitiga o mea fa'aoga".
E sili atu lenei mea i le tele o taavale eletise laiti, ma le tele o SUV laiti, e ui lava e le o iai le faʻatinoga o loʻo ofoina mai e Tesla Model 3.
O le faiga o sifi foe a le ta'avale e maua ai le taofi fa'afouina fa'afouina fa'atolu.O le afi ma vaega fa'afeso'ota'i o lo'o i totonu o le afi afi e masani ona fa'aogaina e Kona, o lea e leai se isi avanoa e teu ai i luma.
O le taimi nei o se mea manaia.I ni nai vaiaso aʻo leʻi faia lenei iloiloga, sa ou faʻataʻitaʻiina le Hyundai Ioniq Electric ua faʻafouina ma sa ou matua faagaeetia lava i lona lelei.O le mea moni, i lena taimi, o Ioniq o le taavale eletise sili ona lelei (kWh) na ou aveina.
Ou te le manatu o Kona o le a sili, ae ina ua maeʻa le vaiaso o suʻega i tulaga tetele o le taulaga, na toe faʻafoʻi mai e Kona se faʻamatalaga ofoofogia o le 11.8kWh/100km faʻatusatusa i lana pusa tele 64kWh.
O le mea e ofo ai le lelei, aemaise lava ona o faʻamaumauga aloaia / suʻesuʻega atoa o lenei taavale o le 14.7kWh / 100km, lea e masani ona maua ai le 484km o le vaʻavaʻa.Faʻavae i luga o matou faʻamaumauga o suʻega, o le ae matauina e mafai ona toe faʻafoʻi mai le tele o le sili atu i le 500 kilomita.
E taua le manatua o taʻavale eletise e sili atu ona lelei i totonu o taulaga (ona o le faʻaaogaina faifaipea o le toe faʻafouina o le taofi), ma ia maitauina o paʻu fou "maualalo le taʻavale" e iai sona aafiaga taua i le va o le taʻavale ma le eseesega o le taumafaina.
O le pusa maa a Kona o se pusa maa lithium-ion lea e faʻapipiʻiina e ala i le tasi Europa tulaga masani Type 2 CCS uafu o loʻo i se tulaga iloga i luma.I le DC tu'ufa'atasiga fa'atonuga, e mafai e Kona ona tu'uina atu le mana i le maualuga maualuga o le 100kW, fa'ataga le 47 minute o le 10-80% taimi fa'atumu.Ae ui i lea, o le tele o loia i totonu o taulaga tetele o Ausetalia e 50kW nofoaga, ma o le a latou faʻamaeʻaina le galuega lava e tasi ile 64 minute.
I le AC charging, o le malosi aupito maualuga o Kona e na'o le 7.2kW, e molia mai le 10% i le 100% i le 9 itula.
O le mea e le fiafia ai o le taimi e faʻaalu ai le AC, o le maualuga o le malosi o Kona e naʻo le 7.2kW, faʻapipiʻi mai le 10% i le 100% i le 9 itula.O le a manaia le vaʻai i le 11kW inverter filifiliga i le lumanaʻi, faʻatagaina oe e faʻaopoopo le tele o avanoa i nofoaga faʻafesoʻotaʻi talafeagai e faʻaalia i tafatafa o le supamaketi i totonu ole itula pe lua.
O nei fa'ailoga eletise fa'apitoa e leai ni fetuutuuna'i i tulaga o le saogalemu, ma ua uma ona fa'atautaia uma e le "SmartSense" fa'aonaponei.
Mea gaogao e aofia ai le auala tele saoasaoa otometi taofi faʻafuaseʻi ma le tagata savali ma le tiʻetiʻe uila suʻesuʻeina, fesoasoani le tausia o laina i le lapataiga o le alu ese, mataʻituina tauaso ma le fesoasoani feteʻenaʻi, lapataʻiga vavalalata tua ma tua otometi braking, faʻatasi ai ma galuega taofi ma savali Adaptive cruise control, avetaʻavale mataala lapataiga, lapata'iga saogalemu i fafo ma lapata'iga pasese tua.
O le togi maualuga o le Highlander e fa'aopoopoina ai le feso'ota'iga i luga ole laiga e fa'afetaui ai ona moli fa'aleulu ma fa'aaliga ulu.
E tusa ai ma faʻamoemoega, o Kona o loʻo i ai se pusa masani o le faʻatonutonuina o le mautu, galuega lagolago taofi, faʻatonuga ma ono taga ea.O fa'amanuiaga fa'aopoopo o le mata'ituina o le pa'u o pa'u, fa'aaliga paka pito i tua ma fa'aaliga mamao ma le fa'atagata pito i luma o Highlander.
O se afifi mataʻina, o le mea sili i le vaega SUV laiti, e ui lava e tatau ona tatou faʻamoemoe o lenei taʻavale eletise e sili atu i le $ 60,000.Talu ai o lenei Kona o se faʻaleleia foliga, o le a faʻaauauina lona maualuga maualuga lima-fetu ANCAP faʻailoga saogalemu na maua i le 2017.
O lo'o fiafia Kona ile fa'atauva'a lima-tausaga/le gata-kilomita fa'atauva a le fa'ailoga, ma o ana vaega o le maa lithium e fiafia i le va'aiga ese'ese mo le valu tausaga/160,000 kilomita, lea e foliga mai ua avea ma tulaga fa'atauva'a.E ui lava o lenei folafolaga o se tauvaga, ae ua luʻitauina nei e le tausoga Kia Niro, o loʻo ofoina atu le fitu tausaga / le faʻatapulaʻaina kilomita faʻamaonia.
I le taimi o le tusitusi, e leʻi lokaina e Hyundai lana fuafuaga masani o le tau o le tau mo le faʻafouina o Kona EV, ae o le auaunaga mo le faʻataʻitaʻiga muamua e taugofie tele, naʻo le $ 165 i le tausaga mo le lima tausaga muamua.Aisea e le tatau ai?E le tele naua vaega fealuai.
O le fa'ata'ita'iga a le Kona EV o lo'o fa'amae'aina lona foliga masani ae fa'alelei.Mo soʻo se tasi e sau mai le locomotive diesel, o le a vave ona masani mea uma pe a vaʻai mai tua o le uili.Se'i vagana ai le leai o se sifi lever, o mea uma e sili atu pe itiiti ifo le tutusa, e ui lava o taavale eletise Kona e mafai ona manaia ma manaia i le tele o nofoaga.
Muamua lava, o lana galuega eletise e faigofie ona faʻaoga.O lenei taavale e ofoina atu ni tulaga se tolu o le toe faʻafouina o le taofi, ma ou te manaʻo e maulu ma le maualuga maualuga.I lenei faiga, o le mea moni o se taʻavale e tasi-pedal, aua o le toe faʻafouina e matua faʻamalosi, o le a faʻavave ai lou vae pe a uma ona laa i luga o le faʻavave.
Mo i latou e le manaʻo e taofi le afi, o loʻo i ai foi se tulaga masani masani, ma se tulaga sili ona lelei otometi, lea o le a faʻateleina ai le toe faʻafouina pe a manatu le taavale ua e taofi.
O le mamafa o le uili e lelei, e lagona le fesoasoani, ae le sili atu, e mafai ai ona e faigofie ona maua lenei SUV laiti mamafa.Ou te fai atu mamafa ona e lagona e Kona Eletise i soo se itu.E mamafa tele le maa 64kWh, ma e tusa ma le 1700kg le mamafa o le Eletise.
O lenei mea e faʻamaonia ai o loʻo taulaʻi Hyundai i fetuunaiga faʻamalolo i le lalolagi atoa ma le lotoifale, ma o loʻo lagona pea le pulea.E ui lava e mafai ona faʻafuaseʻi i nisi taimi, ae o le aotelega o le tietiega e lelei tele, ma paleni i au uma e lua ma se lagona taʻaloga i tulimanu.
E faigofie lava ona fa'atauaina lenei mea, e pei ona ou aʻoaʻoina ina ua ou faʻataʻitaʻiina le MG ZS EV i le vaiaso talu ai.E le pei o Kona Electric, o lenei tama'i SUV fou e le mafai ona gafatia le mamafa o lona maa ma le maualuga maualuga o le tietiega, e maua ai se uila e le tutusa.
O lea la, o le ki i le faʻafefe o le kalave.O le tuleia malosi o le Kona o le a faigata ai i pa'u ona alu i luga.O uili o le a see ma lalo ifo pe a tulei.Atonu e feso'ota'i ma le mea moni na amata lenei ta'avale o se ta'avale penisini.


Taimi meli: Iuni-16-2021