Malamalama i le DC Motor Operation Modes ma Faiga Fa'atonu Fa'atonu

Malamalama i le DC Motor Operation Modes ma

Fa'atonu Fa'atonu Fa'atonu

 

;

O afi DC o masini faʻapitoa e maua i le tele o mea faʻaeletoroni faʻaaogaina i faʻaoga eseese.

E masani lava, o nei afi o loʻo faʻapipiʻiina i masini e manaʻomia ai se ituaiga o faʻataʻitaʻiga poʻo le faʻaogaina o gaioiga.O afi fa'atonu o lo'o iai nei o vaega taua ia i le tele o galuega fa'ainisinia eletise.O le iai o se malamalamaga lelei i le fa'aogaina o le afi DC ma le fa'atonutonuina o le saosaoa o afi e mafai ai e inisinia ona fa'atulagaina ni talosaga e maua ai le fa'atonutonuga lelei o le gaio'i.

O lenei tusiga o le a vaʻavaʻai totoʻa i ituaiga o afi DC o loʻo maua, o latou faiga faʻaoga, ma le auala e ausia ai le saoasaoa o le pulea.

 

O a DC Motors?

PeiAC afi, DC afi faʻaliliuina foi le malosi eletise i le malosi faʻainisinia.O la latou fa'agaioiga o le fa'afeagai o se afi afi DC lea e maua ai le eletise eletise.E le pei o afi AC, o afi DC e galue i luga ole mana DC-e le-sinusoidal, mana tasi.

 

Fausiaina Autu

E ui lava o masini DC ua mamanuina i auala eseese, o loʻo i ai uma vaega autu nei:

  • Rotor (le vaega o le masini e taamilo; e taʻua foi o le "armature")
  • Stator (o taamilomilo o le fanua, poʻo le vaega "tumau" o le afi)
  • Commutator (e mafai ona pulumu pe leai se pulumu, e fuafua i le ituaiga afi)
  • Maneta fanua (tuuina atu le maneta e liliu ai se au e fesootai i le rotor)

I le faʻatinoga, e galue afi DC e faʻavae i luga o fegalegaleaiga i le va o maneta e gaosia e le faʻaogaina o le armature ma le stator poʻo le vaega tumau.

 

DC brushless afi pulea.

O se masini fa'atonu DC brushless e leai se lagona.Ata na fa'aogaina mai le fa'aaloaloga aKenzi Mudge.

Fa'atonuga Fa'atino

O afi DC o loʻo faʻaogaina i luga o le Faraday's principle of electromagnetism lea e taʻu mai ai o se taʻavale o loʻo feaveaʻi i le taimi nei e maua se malosi pe a tuʻuina i totonu o se maneta.E tusa ai ma le "Tulafono agavale mo afi eletise" a Fleming, o le gaioiga a lenei faʻaulu e masani lava i se itu e faʻatatau i le taimi nei ma le maneta.

I le numera, e mafai ona tatou faʻaalia lenei malosi o le F = BIL (lea o le F o le malosi, B o le maneta, ou te tu mo le taimi nei, ma le L o le umi o le taʻavale).

 

Ituaiga o afi afi DC

DC motors e pa'ū i vaega eseese, faʻatatau i lo latou fausiaina.O ituaiga sili ona taatele e aofia ai pulumu pe leai se pulumu, maneta tumau, faasologa, ma tutusa.

 

O afi pulumu ma leai se pulumu

O se masini DC pulumufa'aaogaina se pea graphite po'o pulumu kaponi e fa'atonuina pe fa'ao'o mai le taimi nei mai le armature.O nei pulumu e masani ona teu latalata i le commutator.O isi galuega aoga a pulumu i afi afi e aofia ai le faʻamautinoaina o le gaogao feilafi, pulea le itu o le taimi nei i le taimi o le taamilosaga, ma le tausia o le commutator mama.

O afi DC e leai ni pulumue le o iai pulumu kaponi po'o graphite.E masani ona iai se maneta tumau se tasi pe sili atu e taamilo faataamilo i se armature tumau.E suitulaga i pulumu, o masini DC e leai ni pulumu e fa'aoga ai ta'amilosaga fa'aeletoroni e pulea ai le itu o le taamilo ma le saoasaoa.

 

Taavale Maneta Tumau

O afi maneta tumau e aofia ai se rotor o loʻo siomia e ni maneta tumau faʻafeagai se lua.O maneta e tuʻuina atu se faʻafefe o le maneta pe a pasia le dc, lea e mafua ai ona vili le rotor i le faʻasolosolo faʻasolosolo poʻo le faʻasaga i le faʻataʻitaʻiga, faʻalagolago i le polarity.O se fa'amanuiaga tele o lenei ituaiga afi e mafai ona fa'agaoioi i le saoasaoa fa'atasi ma se taimi faifaipea, e fa'atagaina ai le fa'atonutonuina o le saoasaoa lelei.

 

Fa'asologa-manu'a DC Motors

O afi fa'asologa o lo'o iai a latou stator (e masani ona faia i fa'amau kopa) fa'a'amilosaga ma fa'a'ami'oloa (coils apamemea) feso'ota'i fa'asologa.O le mea la lea, o le taimi nei o le armature ma le galu o le fanua e tutusa.E tafe sa'o mai le sapalai i totonu o ta'amilosaga o le fanua e sili atu le mafiafia ma la'ititi nai lo afi afi.O le mafiafia o vilivili fanua e faʻateleina ai le gafatia o le utaina o le afi ma maua ai foʻi maneta mamana malosi e tuʻuina atu ai le faʻasologa o afi DC i se maualuga maualuga.

 

Shunt DC Motors

O le afi DC shunt e iai ona ta'amilosaga ma fa'ato'aga e feso'ota'i tutusa.Ona o le feso'ota'iga tutusa, e maua uma e lua viliina tutusa le sapalai voltage, e ui lava e ese le fiafia.E masani lava ona tele atu le pi'i o ta'avale afi nai lo afi fa'asologa e fa'atupu ai maneta malolosi a'o fa'agaioia.Shunt motors e mafai ona sili atu le faʻatonutonuina o le saoasaoa, e tusa lava pe eseese avega.Ae ui i lea, e masani lava ona latou le maua le maualuga maualuga amata o afi faʻasologa.

 

Fa'apipi'i se masini fa'atonutonu saosaoa i se tama'i vili.

Ose afi ma fa'atonu le saoasaoa fa'apipi'i i totonu o se tama'i vili.Ata na fa'aogaina mai le fa'aaloaloga aDilshan R. Jayakody

 

DC Motor Speed ​​Pulea

E tolu auala autu e ausia ai le saosaoa tulafono faatonutonu i le faasologa DC afi-pulea flux, pulea voltage, ma armature teteʻe pulea.

 

1. Metotia Pulea Flux

I le auala e pulea ai le flux, o se rheostat (o se ituaiga o fesuiaiga o le tetee) e fesoʻotaʻi faʻasolosolo faʻatasi ma vilivili fanua.O le fa'amoemoega o lenei vaega o le fa'atuputeleina lea o le fa'asologa o fa'asagaga i ta'amilosaga lea o le a fa'aitiitia ai le fe'avea'i, ma fa'atuputeleina ai le saoasaoa o le afi.

 

2. Metotia Tulafono Fa'atonu

Ole auala ole tulafono faatonutonu e masani ona faʻaaogaina ile shunt dc motors.E i ai, toe foʻi, lua auala e ausia ai le puleaina o tulafono faatonutonu:

  • Faʻafesoʻotaʻi le fanua shunt i se voltage faʻafiafia faʻamautu aʻo tuʻuina atu le armature i voltage eseese (e pei o le tele voltage control)
  • Fesuia'i le voluma o lo'o tu'uina atu i le armature (aka le Ward Leonard method)

 

3. Metotia Puleaina Armature Resistance

O le faʻatonutonuina o le faʻamalosi e faʻavae i luga o le mataupu faavae o le saoasaoa o le afi e faʻatatau saʻo i le EMF tua.O lea la, afai o le sapalai voltage ma le armature teteʻe o loʻo tausia i se tau tumau, o le saoasaoa o le afi o le a faʻatatau saʻo i le taimi nei armature.

 

Fa'atonu e Lisa


Taimi meli: Oke-22-2021